- 2 Лют 2025
- 29
Апеляційному Судді Штату San-Andreas Adams Zac
Від: Адвоката Orlando Maccalister
Захисник: Artem Nestercuk
Контакти: 3163995 | E-mail: orlando_clemente
Від: Адвоката Orlando Maccalister
Захисник: Artem Nestercuk
Контакти: 3163995 | E-mail: orlando_clemente
Адвокатська апеляційна заява
В інтересах мого клієнта, Artem Nestercuk, подаю апеляцію на рішення Генерального прокурора від 25.09.2025 у постанові №225.
В інтересах мого клієнта, Artem Nestercuk, подаю апеляцію на рішення Генерального прокурора від 25.09.2025 у постанові №225.
Аргументи:
- Перш за все хочу зазначити, що на доказах, приведених мною чітко видно як працівник ФІБ зроб надав вимогу покинути закриту територію. Коли мій потерпілий почав її виконувати - агент біг за ним і стріляв з Тазера, зробивши два постріли: перший в стіну біля автоматів з їжею, другий - цілився в потерпілого але попав в вхідні двері. Після чого доказував що він зробив вистріл не в потерпілого а в двері. Ніби це дозволено. Я вважаю що це пряме порушення стадій застосування сили і більше того - прями приниження гідності потерпілого, показуючи свою "владу" і "недоторканість". Адже згідно Конституції - "Усі люди від природи вільні й незалежні, мають невідчужувані права: право на життя, свободу, захист своєї власності, спокій, щастя та особисту недоторканність.".
- Я вважаю що агент скоїв порушення ряду статтей Кримінального кодексу під час затримання громадянина Maksim Mysyuk, а саме - відкривши вогонь із службової зброї по потерпілому в спину. Адже працівник ФІБ, будучи розвернутий спиною до потерпілого викрикував фразу «5 метрів від процесуальних дій». Після того, коли вони вийшли до гаража LSPD - агент відпустив затриманого, зайшов за спину потерпілого і почав стріляти йому в спину.
Вимогу вважаю не законною, тому що згідно додатку №5 Процесуального кодексу визначення вимоги наступне: "Законна вимога – це визначене процесуальним кодексом та іншим законодавством офіційне звернення або припис, який посадова особа (слідчий, прокурор, суддя, працівник правоохоронного органу) має право пред’явити фізичній чи юридичній особі в межах своїх повноважень. Вона обов’язкова до виконання, якщо ґрунтується на законі та видана у встановленій формі.". Фраза співробітника «5 метрів від процесуальних дій» не містить елементів звернення звернення до потерпілого тому не є офіційним звернення згідно додатку №5 і взагалі не є у формі будь якого іншого звернення. Тому цей інцедент вважаю прямим збройним нападом на потерпілого. Більше того, ніякої медичної допомоги зі сторони працівника надано не було. - Під час розгляду справи, співробітник неодноразово порушував норми Етичного кодексу, хамовито відносився до субєктів затримання, на що Генеральний прокурор не звернув уваги.
- Прийняти дану позовну заяву до розгляду.
- Провести повне та всебічне судове розслідування обставин події.
- Долучити до справи як офіційного адвоката — Orlando Maccalister, державного адвоката Штату San-Andreas.
- Долучити до справи як офіційний доказ відео запис з боді-камери державного адвоката Orlando Maccaliser в проміжку від 23.09.2025 22:25 - 23.09.2025 23:30 де є запис з розглядом справи в ІТТ
- Провести слідчий допит згідно Процесуального кодексу, розділу 10 для отримання інформації у ході розслідування наступних громадян:
- Громадянина Maksim Mysyuk - який був затриманий працівником в момент інцеденту із розстрілом
- Громадянина Taras Rudoi - який є прямим керівництвом затриманого та потерпілого і був присутній на розгляді справи
- Залучити наступних громадян як офіційних свідків до справи,а саме:
- Maksim Mysyuk
- Taras Rudoi
- Визнати працівника FIB | D.Head DI | Moral | 1523 винним у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень, а саме:
- Стаття 2.3 КК — умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень (злочини проти життя та здоров’я особи).
- Стаття 12.2 КК — перевищення службових повноважень (незаконне застосування спецзасобів та вогнепальної зброї).
- Стаття 12.8 КК — недбале ставлення до виконання службових обов’язків, що призвело до тяжких наслідків.
- Притягнути працівника до відповідальності згідно з Кримінальним кодексом Штату San-Andreas.
- Зобовязати відшкодувати потерпілому моральну шкоду в розмірі 500 000 доларів США;
Додатки:
- Докази
Надаю дві частини відео зі своєї боді-камери: Частина 1 та Частина 2.
Детальніше: - Медичне обстеження потерпілого громадянина Artem Nestercuk
Підпис: Orlando Maccalister
Дата: 25.09.2025