Ласкаво просимо на UKRAINE GTA 5!

Зареєструйтесь, щоб мати змогу створити тему.

SignUp Now!

Схвалено №889 | 16187 lead WN | на розгляд для Octavian

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Yusha Richmond

Лідер
23 Гру 2025
19
Нікнейм гравця
Graf Dracula
Статичний ID гравця
16187
Ваш нікнейм
Yusha Richmond
Ваш статичний ID
29081
Будь-який контакт для швидкого зв'язку з Вами у разі необхідності
yusha
Суть скарги
Я, **Yusha Richmond**, прошу розглянути дану скаргу на лідера фракції **Weazel News Graf Dracula (16187)**, а також дати оцінку бездіяльності куратора **Hanzo Hasashi**.

Я подала електронну заявку на вступ до Weazel News та 19 квітня 2026 року розпочала роботу у фракції. Я прийшла не випадково: маю близько року загального досвіду у подібній фракції на інших RP-серверах, з яких приблизно 8 місяців саме на посаді лідера. Саме тому я добре розумію, як мають виглядати робочі процеси, актуальні правила, допуск до редагування, внутрішня комунікація та відповідальність керівництва.

З перших годин роботи я побачила системні проблеми у фракції: неактуальні або суперечливі правила, відсутність єдиного формату роботи, хаос у таблицях, кодових словах та доступах, некоректне редагування оголошень, а також порушення, які допускав сам лідер. При цьому я не влаштовувала конфліктів і не намагалася "качати права", а навпаки - спокійно звертала увагу на помилки, збирала приклади, робила пам'ятки, уточнювала норми та намагалася допомогти привести роботу фракції до нормального стану.

У приватній переписці з Graf Dracula видно, що він сам не мав чіткого розуміння актуальних правил, посилався то на форум, то на Discord, то на власні трактування, а в окремих моментах прямо підтверджував, що частина правил "тільки вийшла", що доступів ще немає, що щось буде "потім", "завтра", "поки ніде", або що все слід робити "як раніше". Тобто замість налагодженої системи у фракції фактично працювали випадкові усні вказівки, які змінювалися по ходу розмови. На практиці це створювало ситуацію, коли співробітники не могли зрозуміти, де діють офіційні правила, а де - особиста думка лідера.

Окремо наголошую, що я неодноразово наводила конкретні приклади помилок у вже опублікованих або підготовлених оголошеннях, вказувала на невідповідність між правилами, прикладами та реальною редактурою, звертала увагу на відсутність доступів до актуальних таблиць, на суперечності у тестуванні та на відсутність єдиного підходу до роботи.

Проте замість того, щоб виправляти ситуацію, лідер почав реагувати на зауваження агресивно та зверхньо. Зокрема, коли я ставила логічні запитання щодо невиплачених заяв, боргів або загального стану роботи фракції, відповіддю було не вирішення проблеми, а фрази в стилі: **"якщо нічого не знаєш, бажано не питати"**. При цьому натяки на звільнення почали з'являтися ще **19 квітня 2026 року**, тобто фактично з перших днів моєї роботи у фракції. Після цього, коли я продовжила піднімати робочі питання та звернула увагу куратора на наявний безлад, з боку лідера почали звучати згадки про "заяву на звільнення", хоча підстав для цього не було. На скріншотах видно, що замість нормального діалогу та виправлення порушень мене фактично намагалися прибрати за критику та небайдужість до роботи фракції.

Окремо вважаю важливим зазначити, що попри цей тиск я не припинила роботу і не саботувала діяльність фракції. Навпаки, за ці **4 дні** я фактично працювала майже безперервно: провела **10 наборів**, приймала людей у фракцію та майже цілодобово редагувала оголошення, аби уникати скарг від мешканців штату через помилки чи хаос у роботі Weazel News. Крім того, у фракції був оголошений конкурс за найбільшу кількість відредагованих оголошень, а також виставлена певна квота з індивідуальним лічильником. Виходячи з фактично виконаного мною обсягу роботи, я цю квоту виконала, а сам конкурс, по суті, теж мала закрити на свою користь. Окрім того, я написала дві статті, першу на прохання (на той момент ДДФ) Elon Mask та шефа поліції L LSPD | M.Bloodthorn | 4884, котрі під час рп процесів, звернули увагу на те що я журналістка і попросили про матеріал. Друга стаття ж була про міма, котра несла розважальний характер з похвалою ЕМС. **оффтоп** також є доказ наклепу на мене в розмові з іншим лідером, а саме лідеркою ЕМС, якоби я через ВН намагалась очорнити репутацію, аби добитись зняття лідерки і зайняти її місце, доказів звісно абсолютно немає, окрім вигадок і особистої неприязні, котра відображається на іс житті мого персонажа.
Тому моє звільнення виглядає ще більш необґрунтованим, оскільки замість оцінки реального внеску в роботу фракції я отримала тиск і усунення.

Також прошу окремо врахувати питання виплат. Після того, як я почала ставити прямі запитання щодо премій, невиплачених заяв та загальної системи виплат у фракції, мене фактично дуже швидко звільнили. З огляду на хронологію подій, у мене є всі підстави вважати, що це було зроблено в тому числі для того, щоб **нічого мені не виплачувати** за виконану роботу. Особливо показово це виглядає на фоні того, що у наборах прямо вказувалося, що після проходження стажування людина отримує **200.000$**, а сам лідер у перший же день говорив про премії по **400.000$** за активну роботу, пояснюючи це тим, що базова оплата у фракції надто низька. Фактично ж основний заробіток, зі слів керівництва, будувався на мізерній оплаті за оголошення - орієнтовно до **1.000$** за одне оголошення, тоді як навіть при великій активності їх кількість за день є обмеженою і не покриває реальний вклад працівника. Тому питання обіцяних виплат, премій та їх подальшої невиплати після мого звільнення я вважаю одним із ключових у цій скарзі.

24 квітня 2026 року о **22:43** я була звільнена з фракції. Після цього я одразу поставила пряме запитання про причину звільнення, однак чіткої та законної підстави мені надано не було. Більше того, у подальшій переписці куратор прямо повідомив, що старший куратор порадив подавати скаргу на лідера, проте “Стосовно причини про твоє звільнення він питань не має”. Тобто на момент звільнення не було ні прозорого пояснення, ні зрозумілого службового обґрунтування, чи будь яких скарг висловлених мені особисто. Водночас сам факт того, що звільнення відбулося після моїх питань про виплати, премії та борги по роботі фракції, дає серйозні підстави вважати, що мене усунули ще й для уникнення подальших виплат на мою користь, оскільки лідер активно привласнює кошти фракції задля власного збагачення.

Окремо прошу звернути увагу на фінансову частину роботи фракції. На наданих скріншотах зафіксовані:

1. Видачі премій гравцю котрий не пройшов стажування, де лідер заявив “не трогай, це з моєї сім’ї.
2. Обговорення повернення значних сум колишнім працівникам, “що заборгував минулий лідер”
3. Сумнівні перекази та суперечливі пояснення щодо коштів.
4. Інформація про ефіри, заявки та виплати, яка не збігається з реальною організацією процесу.
5. Підозри щодо того, що окремі замовлення або кошти могли проходити повз нормальний облік фракції.
6. 20.04.2026 числа лідер видам мені 500.000$ аля протестити казну, та вимагав повернути їх назад. Подальша доля цих коштів невідома.
Я не прошу робити висновок лише з моїх слів - я прошу провести повну перевірку логів, виплат, премій, руху коштів по казні та відповідності цих дій внутрішнім правилам сервера. Але як звичайний гравець я маю повне право звернути увагу на ті факти, які виглядають щонайменше непрозоро.

Щодо куратора **Hanzo Hasashi**, то у переписці видно, що він:

1. Бачив надані мною скріншоти та проблеми.
2. Неодноразово погоджувався, що у фракції є серйозний безлад.
3. Сам визнавав, що фракція потребує значних змін і на основі моїх скарг створював “завдання від куратора”
4. Обіцяв, що ситуацію будуть коригувати.
5. Проте фактично не забезпечив своєчасного та дієвого вирішення проблеми, ба більше був задіяний і створенні конфлікту.

По суті, на мої численні звернення була реакція у вигляді плюсів, коротких відповідей та обіцянок "потім розібратися", але не було швидкого й реального управлінського рішення. Єдиним помітним наслідком стала часткова, крива актуалізація правил форуму з Discord, яка не прибрала сам хаос, не захистила співробітників від свавілля лідера і не запобігла моєму безпідставному звільненню.

Я прийшла у фракцію працювати в нормальній, зрозумілій системі, де правила єдині для всіх, а робочі процеси не тримаються на настрої керівництва. Натомість я побачила масові порушення, некомпетентність, халатне ставлення до самої фракції, проблеми з фінансами, погану організацію роботи, тиск за критику та в підсумку неправомірне звільнення, незважаючи на те, що за короткий строк я встигла виконати великий обсяг роботи, включно з наборами, прийомом людей, постійною редактурою оголошень і виконанням умов, за які мені мали бути передбачені виплати та премії.

У зв'язку з викладеним прошу:

1. Провести повну перевірку діяльності лідера **Graf Dracula (16187)**.
2. Дати окрему оцінку його компетентності, дотриманню правил фракції та правомірності мого звільнення.
3. Перевірити фінансову частину роботи Weazel News: премії, виплати, рух коштів по казні, перекази та можливі невраховані замовлення.
4. Перевірити факти масових порушень правил публікації, редагування оголошень та організації роботи фракції.
5. Розглянути питання про **зняття лідера** у зв'язку з масовими порушеннями, некомпетентністю, халатним ставленням до фракції, неправомірним звільненням та сумнівними фінансовими діями.
6. Дати оцінку бездіяльності куратора **Hanzo Hasashi**, який знав про ситуацію, але своєчасно її не вирішив.

Дякую за витрачений час і розгляд цієї скарги. Зі свого боку я готова надати всі скріншоти та додатково пояснити хронологію подій. Моєю метою не є конфлікт заради конфлікту - я лише хочу, щоб у фракції, куди люди приходять працювати, був порядок, справедливе ставлення та нормальна система, а не хаос і покарання за спробу навести лад, з переносом на оос і псування репутації реальної людини.

З повагою,
**Yusha Richmond**
Доказ порушення з боку іншого гравця
Всі діалоги https://postimg.cc/gallery/QFB3rbp + є відкати
Докази наборів https://postimg.cc/gallery/D7bt7d6
В кадровому аудиті на сервері візлів є докази прийняття, якщо їх лідер не повидаляв
Дата та таймкод порушення
24.04.2026 22:43
.

Octavian

State
Головний Куратор
17 Гру 2024
1,948
Вітаю, шановний гравець.
Ваша скарга на розгляді.

Octavian

State
Головний Куратор
17 Гру 2024
1,948
Вітаю, шановний гравець.
Провівши бесіду з лідером можу сказати наступне:

Лідер отримує усне попередження за звільнення вас з орагнізації.
На рахунок махінацій з казною відсутня доказова база для видачі покарання лідеру.
На виправлення ситуації з інформацією в дс каналі та форумі дається 3 дні на виправлення. Якщо цього не буде, то лідер отримає сувору догану.

На рахунок куратора організації: Ви можете залишити скаргу на нього у відповідному розділі.

Приємної гри.​

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі