Ласкаво просимо на UKRAINE GTA 5!

Зареєструйтесь, щоб мати змогу створити тему.

SignUp Now!

Відмовлено №8 |Army | #511 | OOC in IC, nrp, dm, багаторазове порушення ПДО

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Felix Amore

Козак
10 Гру 2024
30
Нікнейм/статичне ID гравця: Незнайомець #581
Особистий нікнейм: Felix Amore
Суть скарги: Приїхали з товаришем до армії, подивитись шо там і як там, нас почали в грубій формі виганяти спираючись на їхній внутрішній статут, якому звичайні громадяни не підкоряються так як це є внутрішні регламентовані правила структури. Багато працівників армії часто переходили з ІС в ООС без згоди сторін, але скарга саме на гравця, який мене затримав. Як я зрозумів, це був якийсь хай ранг, тому що навряд якийсь рядовий, присвоїть СОБІ цілу військову частину, яка належить державі. Цей "держ.службовець", почав надавати мені незаконні вимоги та погрожувати зброєю, коли я в той час був не озброєним і не ніс ніякої загрози. Далі розписую правила та вказую таймкоди, які були порушенні цим гравцем.

ПДО:

1.1. Трактування головного правила: Дозволено робити все, що ви зробили б на аналогічній посаді в реальному житті, що прямо не заборонено правилами сервера.

Тайм-код: 00:59
1.3. Співробітник державних структур, котрий починає комунікацію з цивільною особою або проводить будь-які процесуальні дії, повинен представитись згідно процесуального кодексу, назвавши своє Прізвище Звання та структуру, до якої належить. | Попередження / Догана

Примітка : кожному заарештованому чи затриманому має бути невідкладно повідомлено про мотиви арешту чи затримання, роз'яснено його права та надано можливість з моменту затримання захищати себе особисто та користуватися правничою допомогою захисника. Кожний затриманий має право у будь-який час оскаржити з адвокатом своє затримання.
Також на тайм-коді 02:36 чітко чути як я запитую мотив затримання, людина це проігнорувала

Тайм-код: 03:00
3.3. Працівники силових структур можуть застосовувати фізичну силу або використовувати тайзери до беззбройних громадян виключно в разі вчинення ними правопорушення. Застосування вогнепальної зброї заборонене. | Demorgan 15-30 хвилин.

Тайм-код: 03:02
1.24. Співробітникам державних організації заборонено покидати гравця, який у ході перестрілки був поранений. Співробітник повинен використати адреналін, щоб підняти постраждалу особу або викликати лікаря. |
Попередження / Догана

Загальні правила:

Тайм-код: 02:24
4.2. Текстовий та голосовий чат є виключно IC (In-Character) чатом, в якому заборонено будь-яке спілкування на OOC (Out-of-Character) теми. | Mute 15-30 хвилин.
Виняток: текстовий чат /b, взаємна згода за наявності не більше 4 гравців, присутність адміністрації з червоним нікнеймом.
Примітка: Вся OOC інформація передається виключно через nonRP чати.
Тайм-код: 03:00

5.2. “DM” - DeathMatch - Заборонено пряме вбивство/заподіювати шкоду/стрілянина по гравцю або транспортному засобу, в якому знаходиться гравець, без IC причини та IC діалогу. | Demorgan 30-90 хвилин / WARN / Ban 5-30 днів.
Тайм-код 02:50

А також некоректне відігравання як він пристебнув мене до шлагбаума, радіус наручника фізично не дозволить охватити шлагбаум та пристебнути так громадянина. Також гравець надівав кайданки та конвоював мене, тримаючи зброю в руках, що прямо порушує РП логіку

Я вважаю, що така поведінка гравців в державних організацій, не припустима. Гравець не знає ні правил, ні законодавчої бази.

Доказ порушення (скріншот/відео): ТИЦЬ

Дата походження: 16.12.2024

Останнє редагування модератором:

Azazello

Син Самурая
Активний гравець
9 Жов 2024
2,298
1. Провокаційна поведінка, що не відповідає нормам RP процесу
Видно, що гравець, який подав скаргу, діяв навмисно провокативно. Провокації включали ігнорування запитань військових щодо мети приїзду, а також подальшу відмову підкорятися законним діям, спрямованим на забезпечення порядку. У випадках, коли гравець діє навмисно, створюючи конфліктну ситуацію та ігноруючи кількість військових та те, що це обʼєкт під охороною, це є порушенням норм рольової гри та загальних правил сервера.

2. Дії військових

З боку військових спостерігається загалом адекватна поведінка, яка відповідає їх обов’язкам і регламенту:
• Запит щодо цілі приїзду був обґрунтованим.
• Затримання для виклику БКСД відповідало статуту.
• Дії військових після того, як гравець почав ігнорувати вимоги та відходити у протилежному напрямку, також були виправдані, адже мали місце ознаки непокори та порушення RP-поведінки.

Підхід до гравця всією групою військових, хоча і був результатом непередбачуваної ситуації, не відповідає правилам взаємодії.

У подібних випадках для комунікації та контролю ситуації має підходити лише одна уповноважена особа, що уникне плутанини та ескалації конфлікту.

3. Відсутність функціоналу, законів
Закон про закриті території буде реалізовано найближчим часом. Відсутність законів не дає право гравцям зловживати цим.

Ситуація виникла через функціональні обмеження, які на даний момент не дозволяють повністю реалізувати деякі аспекти процесу. Військові діяли у межах доступних інструментів та дотримувалися загальних правил, передбачених статутом.

4. Висновок
Провокаційна поведінка з боку скаржника є основною причиною конфлікту. Дії військових були здебільшого коректними, за винятком незначного відхилення у процедурі затримання (підхід всією групою).

Рекомендую:
• Військовим суворіше дотримуватися процедур під час затримання.
• Гравцю, що подав скаргу: нагадую про неприпустимість провокацій та про обов’язок підтримувати якісний рівень рольової гри.

Ситуацію вважаємо вичерпаною, додаткові дисциплінарні заходи наразі не потрібні.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі