Ласкаво просимо на UKRAINE GTA 5!

Зареєструйтесь, щоб мати змогу створити тему.

SignUp Now!

Розглянуто Головна Адміністрація | Систематична м’якість покарань, ігнорування повторних порушень

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Nirvana Marcello

Козак
5 Чер 2025
28
1. Нікнейм адміністратора: Головна Адміністрація проекту.
2. Особистий нікнейм / статичне ід: Nirvana Marcello | #19108
3. Контакт для швидкого зв'язку з Вами у разі необхідності (Telegram, Discord): Telegram: @Nir5anaa
4. Суть скарги:

Звертаюсь до вас з величезним проханням, що базується не лише на особистих спостереженнях, а на настроях, які дедалі частіше можна почути серед великої частини ігрової спільноти. Це — не просто скарга, це — глибоке занепокоєння за майбутнє проєкту, у який вкладено стільки часу, сил і надій. Ігровий світ Ukraine GTA 5 має всі передумови бути одним із найкращих, та, на жаль, одна фундаментальна проблема починає роз’їдати його зсередини: відсутність адекватної реакції на порушення і загальна м’якість системи покарань.

Складається враження, що більшість адміністративних санкцій носять символічний характер, не мають ваги, не викликають у гравців ані поваги, ані страху, ані бодай розуміння наслідків. Люди свідомо порушують встановлені норми, не соромлячись цього, не приховуючи, а часто навіть відкрито демонструючи, що їм «нічого не буде». Це не перебільшення — це реальність, яку щоденно спостерігає кожен, хто намагається чесно і з повагою грати у цьому просторі.

Ми вже доходимо до того моменту, коли на сервері деякі гравці почуваються повністю безкарними. І найстрашніше не те, що вони порушують правила, а те, що порушують їх не вперше, не вдруге, а систематично — і при цьому залишаються активними учасниками гри. Це підриває не просто ігровий процес — це руйнує саму логіку існування спільноти, де кожен має бути рівним перед правилами, незалежно від досвіду, статусу чи кількості годин у грі.

Особливо боляче спостерігати, коли гравець, що неодноразово ставав фігурантом скарг, продовжує поводитись так, ніби нічого не сталося. Де ескалація? Де реальні санкції? Де чіткий сигнал іншим, що повторне порушення — це не «ще один шанс», а ознака остаточної втрати довіри до гравця? Без цього сигналу жодна дисциплінарна система не працює. М’якість породжує зневагу. Зневага — хаос. І ми вже на межі цього хаосу.

Адміністрація — це не лише модератори, це не просто виконавці. Це — обличчя справедливості в межах гри. І коли це обличчя стає надто м’яким, надто поблажливим, — гравці втрачають до нього довіру. А разом із нею — і мотивацію залишатися на сервері. Бо навіщо грати чесно, дотримуватись правил, вкладати душу в роль, якщо поруч гравці роблять усе навпаки — і нічим це не закінчується?

Я розумію: бути жорстким — не завжди приємно. Але іноді рішення, які здаються непопулярними, рятують проєкт від деградації. Сьогодні — саме такий момент. Необхідно переглянути філософію каральної системи. Зробити її не просто дієвою, а принциповою. Такою, щоб кожен знав: за дії є наслідки. Не вперше — попередження. Вдруге — покарання. Втретє — жорстка реакція. Без емоцій. Без поблажок.

Важливо: я не прагну репресій чи тотального контролю. Я прошу про послідовність, принциповість і відповідальність. Я прошу зробити правила живими — не тільки на текстом на форумі, а в дії.

Водночас хочу порушити ще одне важливе питання — ставлення до донатерів. Ми всі розуміємо, що фінансова підтримка — це основа існування проєкту. Проте донат не має бути виправданням для вибіркового правосуддя. Якщо гравці, які вклали гроші, мають більше «права на порушення» — це моментально підриває довіру до адміністрації. Люди бачать подвійні стандарти й просто йдуть. А разом з ними — й атмосфера, й розвиток. Донат — не індульгенція.

Цей проєкт має шанс стати еталонним. Але тільки тоді, коли усі — рівні перед системою.
5. Доказ видачі покарання (скріншот/відео): Розділ - Скарги \ Ігровий процес \ Ігрові покарання, які ви можете переглянути по логам, мені здається ви самі знаєте, про що я кажу. Це не скарга на конкретного адміністратора - це колективне прохання.
6. Дата видачі покарання:
19.07.2025 - 1:30.
photo_2025-07-17_23-35-15.jpg

Buriy

Козак
2 Бер 2025
70
Дивно виходить у сім*Ї Марсело. Те що покарання легкі за деякі порушення, це факт. Але, любі мої Марсело, якщо ви не можете стати сильнішими на проекті і є сильніші вас які вас душать, то треба переглянути всередині своєї сім*ї що не так. Бо у вас дуже багато є впевненних в собі дятлів, які тільки язиком тріпають, а ділом нічого довести не можуть ( підкреслюю, що деякі дятли є ). Адміністрація проекту переглядають скарги+онлайнять щоб допомогти гравцяв онлайн+онлайн дають покарання, якщо це було зафіксовано, вони працюють і це видно. Ніхто не винний в тому, що коли додали сім*ї і від вашого імені індивідууми почали срати багатьом людям і ви не витягуєте ділом, а тільки і плачуть більшість " Та так грати взагалі не можливо " або " Вітю вбили ".
P.S. Nirvana Marcello і Jullian Marcello вище сказано мною вас не стосується ви здраві хлопаки🫶

Nirvana Marcello

Козак
5 Чер 2025
28
Дивно виходить у сім*Ї Марсело. Те що покарання легкі за деякі порушення, це факт. Але, любі мої Марсело, якщо ви не можете стати сильнішими на проекті і є сильніші вас які вас душать, то треба переглянути всередині своєї сім*ї що не так. Бо у вас дуже багато є впевненних в собі дятлів, які тільки язиком тріпають, а ділом нічого довести не можуть ( підкреслюю, що деякі дятли є ). Адміністрація проекту переглядають скарги+онлайнять щоб допомогти гравцяв онлайн+онлайн дають покарання, якщо це було зафіксовано, вони працюють і це видно. Ніхто не винний в тому, що коли додали сім*ї і від вашого імені індивідууми почали срати багатьом людям і ви не витягуєте ділом, а тільки і плачуть більшість " Та так грати взагалі не можливо " або " Вітю вбили ".
P.S. Nirvana Marcello і Jullian Marcello вище сказано мною вас не стосується ви здраві хлопаки🫶
Привіт. Дякую за реакцію на звернення, але хочу внести дуже важливі уточнення, бо, схоже, виникло суттєве непорозуміння щодо його суті, мотивів та контексту.

Перше, і, мабуть, головне — це звернення не писалося від імені сім’ї Марсело. Воно не пов’язане ані з внутрішніми ігровими конфліктами, ані з родовими справами, ані з бажанням «виправдатися», «жалітися» чи будь-що подібне. Слово "колективне" означає зовсім інше: це голос тих гравців, які незалежно від роду, статусу чи ігрової позиції — втомилися бачити повторювану та системну проблему, яку адміністрація не поспішає вирішувати. І ця проблема — не в тому, що хтось програє в каптах, бізварах чи чомусь подібному.

Мова йде про реальну кризу в системі покарань, де порушення дедалі частіше залишаються або злегка покараними, або зовсім не мають наслідків, що, в свою чергу, демотивує тих, хто намагається дотримуватись правил. І ця тенденція спостерігається не один день і не в одній ситуації.

Я не стверджую, що адміністрація нічого не робить — навіть навпаки, в зверненні прямо сказано, що вона працює, онлайнить і реагує. Але питання в іншому: чи достатньо цієї реакції, чи не стала вона надто м’якою, і чи відчуває середньостатистичний гравець хоч якусь відповідальність за власні порушення. І, на жаль, все частіше відповідь — ні. Порушення сприймаються як щось буденне. Відсутність ескалації за повторні дії породжує зневагу, а зневага — хаос. Це проста закономірність, і ми вже спостерігаємо її в дії.

Також варто розуміти, що ця скарга не має жодної персональної адресації. Вона не спрямована на захист окремих осіб чи груп. Це — системне бачення ситуації, викладене не в образливій формі, не з метою звинувачення, а як прохання до змін. Як прохання переглянути важливу частину адміністрування проєкту, яка впливає абсолютно на всіх.

І ще один момент: так, можливо, в кожному роді, у кожній сім’ї, у кожній фракції є "мовні гравці", які багато говорять, але мало роблять. Але не змішуймо суб’єктивне враження від кількох осіб з об’єктивною проблемою всього серверу. Я не намагаюся перекладати відповідальність — я намагаюся звернути увагу на певний дисбаланс, який вже відчувають десятки гравців.

Я не прошу когось карати негайно, не вимагаю революцій — лише хочу, щоб на порушення дійсно реагували не формально, а з усвідомленням того, що це впливає на атмосферу сервера, на довіру до правил і до адміністраторів.

Тому ще раз: звернення — не скарга «Марсело», не спроба пожалітись чи очорнити. Це — прохання, написане із повагою, але з чіткою позицією: покарання мають бути послідовними, дієвими й реально відчутними, щоб правила не втрачали сенс.

З повагою, без образ, заради проєкту.

photo_2025-07-17_23-35-15.jpg

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі