Ласкаво просимо на UKRAINE GTA 5!

Зареєструйтесь, щоб мати змогу створити тему.

SignUp Now!

На розгляді Зміни в В/Т Ринку (Б/У)

Demian Humanis

Нульовий Пацієнт
Лідер
19 Тра 2025
111
Доброго

Сьогодні я б хотів підняти тему яку не однорагзово чув від гравців. Наразі В/Т ринок транспорту викликає купу проблем в гравців. Ситуація в тому що на ринку знаходиться велика кількість фізичних предметів що нагружає сервер та компьютер користувачів. Згідно з моїм опитуванням у більшості гравців FPS просто проїзджаючи біля В/Т падає на 55-65% а при перебувані на +80%. Я сам граю на не слабкому пк однак FPS в мене особиство падає з стабільних 144 до 10-15.

Коли ми розібрались з сутю проблеми, можа перейти і до моєї пропозиції.

Основна Пропозиція

Локації

На даних фото я пропоную нові локації для Ринку Вживаного Транспорту. Але не поспішайте кидатись в мене томатами. Бо я ще нічого не пояснив.

Чому на Фото будівлі ?
- Я пропоную перенисти В/Т Ринок до будівлі, а саме зробити вїзд та виїхд до будівлі, а саму парковку перемістити в паралельний світ.

Що це дає ?
- Проїзджаючи біля будівлі в вас не буде лагати, бо в самій будівлі не буде жодного авто.

Як я пропоную оптимізувати авто на самій парковці ?
- Зробити транспорт статичним. Тобто я пропоную при вїзді поставити нпс Парковника. Через нього буде проходити вся маніпуляція з авто, а сам авто буде поміщатись на будь яке випадкове з місць як не статичний обєкт без можливості взаємодії з ним напряму. В такому випадку ми отримуємо балванки які витрачають менше ресурсів через що можна помістити більше авто на парковці, і не буде жодного хаосу бо будуть окремі місця під Громадський та Дальнобійний транспорт.

Що я ще пропоную додати ?
- Враховуючи таку систему пропоную зробити систему парковки на В/Т Ринку. Тобто транспорт буде як на Маркеті ставитись на місце на обмежений орендований час що допоможе виводити гроші з сервера + Транспорт буде перебувати на парковці цілодобово що збільшує шанс на його купівлю.

Альтернативний варіант:

Дана альтернативна версія пропозиції створенна згідно з коментарами та відгуками отриманими відповідно до цього посту.

Як вже показали коментарі та відгуки, гравців більше цікавить варіант з можливістью прибати автомобіль просто в інтернеті без зайвих проблем та вториного ринку. Тому я деякий час бився в роздумах стосовно того як краще сформолювати, запропонувати та реалізувати механіку, і прийшов до точки зору що з нинішнім uMarket каши не те щоб звариш...

Тож що я пропоную?
Суть пропозиції насправді банальна, але при цьому і найкраща. Я пропоную прибрити категорію транспорту з uMarket. До поки мене не почали засирати я продовжу... Я пропоную створити окремий додаток, як натхнення для себе я брав приклад з Auto.ria що як на мене наразі є найзручнішим додатком для пошуку та продажу авто, і ні це не реклама.... Я не такий відомий щоб продавати рекламу (

Як я пропоную це реалізувати?
В планешеті зявиться новий додаток uAuto(або будь яка назва яка підійде), при відкриті самого додатку гравець побачить в верхній частині кнопку пошуку транспорту та під декілька кнопок з актуальними чи популярними категоріями(як наприклад додані нещодавно; від 100,000 до 1,000,000; Електрокари; FFT), що сильно спростить пошук саме того авто яке цікаве гравцю.
Також на запропонованому мною дизайні пристуня вкладка Пошук, з моєї точки зору вона має відкривати поглиблене налаштування, а саме функцію сортування, можливість обрати марку та модель авто, і обрати ще додаткові категорії. Також всі елементи запропоновані на ескізі я виключно призентаційними та можуть підлягати зиінам в розмірі, розміщені, призначі чи переміщені.

Цікавинки що треба:
- Можливість змінити ціну в будь який момент не знімаючи авто з оголошення.
- Можливість робити свої фото для авто або автоматично встановлювати модельку авто в об'яву(Тобто вставляти модельку такого ж кольору з таким ж візуальним тюнингом(неоном, тонуванням, дисками та запчастинами)автоматично) щоб можна було навіть не перевіряючи обяву розуміти що тобі пропнують, а не заходити і мати надію що автор залишив коментар про колір (Так я знаю що наразі є змога це робити, але будемо відвертими мало хто цим користується через обмеження вага і не очивідність)
- Купа доп фільтрів які автоматично будуть вписані в резюме авто, як то колір чи додаткові характеристика накшталт ваги, грузопідйомності, слотів, кількості місць чи максимальної швидкості(реально корисні категорії, які таокж можна додати і в пошук щоб знайти авто простіше за твоїми побажаннями)

UPD(Згідно з ідеями запропонованими гравцями):
1. Можливість тест драйву транспортного засобу в паралельному світі.(Дякуємо за ідею: Demian Kostenko)
2. Також кожен автомобіль що знаходиться на території салону автоматичну на орендний період буде поміщено на Маркетплейс з можливістью купити його на маркетплейсі та приїхати забрати в будівлі (Для тестдрайву все одно треба відвідати салон)(Дякуємо за ідею: Vincent Moretti)
3. Читаючи мій пост не дуже зрозуміло стосовно будівлі, тож наведу уточнеть. В будівлі залишаться всі ті ж функції як і в авторинку, однак вони будуть перенесені в приміщення в паралельному світі за для оптимації. Тобто гравець зможе продовжувати спілкуватись з іншими, встановлювати бумбокс з музикою чи купу всього іншого, а консьєрж-паркувальник який відправляє авто на парковку, буде допомагати виконувати всі маніпуляції з авто, які також можна буде зробити і просто перебуваючи біля авто без потреба її забирати та ставити знов(Дякую за зауважання та підштовхування до пояснення: Moon Wolves)

Дякую всім хто приймає участь в обговорені та покращені ідеї, я ціную те що виробите для проекту та моєї ідеї

Пост підлягає додатковому доопрацюваню на основі відгуків гравців та не є остаточним

Останнє редагування:

Vincent Moretti

Козак
14 Лип 2025
42
Ще б було добре якби добавили можливість купляти та оглядати тачки через планшет на маркетплейсі. Ну це я так коротко, але якшо в когось є можливість та бажання більш детальніше продумати сприводу цього та написати данну пропозицію, то зрадістю буду ставить голос вверх

Demian Humanis

Нульовий Пацієнт
Лідер
19 Тра 2025
111
Ще б було добре якби добавили можливість купляти та оглядати тачки через планшет на маркетплейсі. Ну це я так коротко, але якшо в когось є можливість та бажання більш детальніше продумати сприводу цього та написати данну пропозицію, то зрадістю буду ставить голос вверх
Внесено зміни, дякуємо за ідею. Bід RC

Demian Humanis

Нульовий Пацієнт
Лідер
19 Тра 2025
111
Звязатись зі мною для уточнення можна в:
Telegram: @naastoe
Discord: naatsoe_

Jack_Lingard

Козак
10 Кві 2025
26
Так замість всяких ринків це на маркеті можна зробити як очікували гравці коли виходило оновлення з маркетплейсом , щоб там була можливість тест драйву та можливість продати - купити і зникла би проблема з просіданням фпс в районі бу ринку.
Така система була би актуальніша в даний час тому що немає часу стояти на бу ринку та вилітати при в'їзді на нього

Останнє редагування:

Demian Humanis

Нульовий Пацієнт
Лідер
19 Тра 2025
111
Так замість всяких ринків це на маркеті можна зробити як очікували гравці коли виходило оновлення з маркетплейсом , щоб там була можливість тест драйву та можливість продати - купити і зникла би проблема з просіданням фпс в районі бу ринку.
Така система була би актуальніша в даний час тому що немає часу стояти на бу ринку та вилітати при в'їзді на нього
Слушно, однак я думаю в них є якась причина існування саме В/Т... Тож я запропонував як покращити в не замінити.
Однак якщо коментарів подібного формату буде більше, я перепишу пост щоб було 2 альтернативних види розвитку системи.

Останнє редагування:

Treelojik

Козак
22 Вер 2025
35
Вітаю. Суть написаного зводиться до схожого режиму як у автосалоні, тільки з невеликою зміною вигляду.
Як на мене, було б цікавіше зробити цілу систему бізнесів на основі автосалонів б/в:
- зробити окремі автосалони для кожної марки авто, а усі інші дрібні моделі внє списку - об'єднати в одному салоні. Це дасть змогу відкрити 2 десятки бізнесів. З мінусів - треба буде кататись від салону до салону, щоб оглянути що є на продажу, але навіть в такому випадку роль маркета в планшеті зросте в рази.
- якщо салони будуть "закриті" (не на парковці а в окремому просторі) то також зробити можливість виставлення авто за принципом аренди на планшеті - незалежно від онлайну гравця - авто буде у продажу постійно допоки час продажу не вийде...
- також, переробити систему маркета - коли авто виставляється на бв салон - оголошення автоматично формується на маркеті в планшеті, в не так як зараз - маркет в планшеті живе окремим життям від ринку

Demian Humanis

Нульовий Пацієнт
Лідер
19 Тра 2025
111
Вітаю. Суть написаного зводиться до схожого режиму як у автосалоні, тільки з невеликою зміною вигляду.
Як на мене, було б цікавіше зробити цілу систему бізнесів на основі автосалонів б/в:
- зробити окремі автосалони для кожної марки авто, а усі інші дрібні моделі внє списку - об'єднати в одному салоні. Це дасть змогу відкрити 2 десятки бізнесів. З мінусів - треба буде кататись від салону до салону, щоб оглянути що є на продажу, але навіть в такому випадку роль маркета в планшеті зросте в рази.
- якщо салони будуть "закриті" (не на парковці а в окремому просторі) то також зробити можливість виставлення авто за принципом аренди на планшеті - незалежно від онлайну гравця - авто буде у продажу постійно допоки час продажу не вийде...
- також, переробити систему маркета - коли авто виставляється на бв салон - оголошення автоматично формується на маркеті в планшеті, в не так як зараз - маркет в планшеті живе окремим життям від ринку
Ідея теж цікава і свіжа, однак не знаю наскільки вона сподобається розробника. Тож я запропонував лише перенесення ринку в не повну зміну системи купівлі транспорту, хоч також над нею працював.
Дякую за коментар

Treelojik

Козак
22 Вер 2025
35
Ідея теж цікава і свіжа, однак не знаю наскільки вона сподобається розробника. Тож я запропонував лише перенесення ринку в не повну зміну системи купівлі транспорту, хоч також над нею працював.
Дякую за коментар
Твоя ідея хороша і звісно що я повністю підтримав +1.
Я просто запропонував більш глобальнішу реформу ринку, бо зараз трошки якось дико що маркет в планшеті не має жодного зв'язку з ринком і по суті в плані продажу авто він мало функціональний.
Свого часу я прийшов з сервера де було все навпаки - маркет робив повну продажу, без зустрічі чи поїздку на ринок, але страждав і бу ринок - він був мертвий.
Тому, за основу своєї пропозиції я взяв середину обох серверів...щоб більш поглиблений став функціонал

Demian Humanis

Нульовий Пацієнт
Лідер
19 Тра 2025
111
Твоя ідея хороша і звісно що я повністю підтримав +1.
Я просто запропонував більш глобальнішу реформу ринку, бо зараз трошки якось дико що маркет в планшеті не має жодного зв'язку з ринком і по суті в плані продажу авто він мало функціональний.
Свого часу я прийшов з сервера де було все навпаки - маркет робив повну продажу, без зустрічі чи поїздку на ринок, але страждав і бу ринок - він був мертвий.
Тому, за основу своєї пропозиції я взяв середину обох серверів...щоб більш поглиблений став функціонал
Як я раніше говорив, якщо ідей буде більше то я перепишу пост для 2 альтернатив... Тож трішки пізніше в вечері як звільнюсь напишу альтернативну версію розвитку системи враховуючи коментарі.
Дякую за коментар

Yuliia_Sage

Content Creator
6 Бер 2025
22
Дуже цікава пропозиція і все досить аргументовано. Підтримую дану ідею! Це було б досить зручно як для продавця, так і для покупця.
Також сподобалась локація над Вайнвудом (Sisyphus Theater)

Demian Humanis

Нульовий Пацієнт
Лідер
19 Тра 2025
111
Дуже цікава пропозиція і все досить аргументовано. Підтримую дану ідею! Це було б досить зручно як для продавця, так і для покупця.
Також сподобалась локація над Вайнвудом (Sisyphus Theater)
Дякую за коментар. Це також моя улюблена локація серед перерахованих

Jack_Lingard

Козак
10 Кві 2025
26
Слушно, однак я думаю в них є якась причина існування саме В/Т... Тож я запропонував як покращити в не замінити.
Однак якщо коментарів подібного формату буде більше, я перепишу пост щоб було 2 альтернативних види розвитку системи.
просто в даних реаліях це булоб для людей зручніше з недостатнім часом перебування на сервері. от наприклад в мене немає часу щоб знайти або продати авто на ринку за 1.5 години я навіть не встигаю зробити БП що говорити про відвідування авторинку.

Demian Humanis

Нульовий Пацієнт
Лідер
19 Тра 2025
111
просто в даних реаліях це булоб для людей зручніше з недостатнім часом перебування на сервері. от наприклад в мене немає часу щоб знайти або продати авто на ринку за 1.5 години я навіть не встигаю зробити БП що говорити про відвідування авторинку.
Дякую за коментар
Слушне зауваження, і я вже працую над 2 половиною цього поста яку обіцяв, яку впишу сюди приблизно завтра в вечері. Вирішив приділити більше часу та уваги тому варіанту оновлення системи якому віддають перевагу гравці.
Очікуйте на 2 частину цього посту згодом, і поверніться щоб прочитати що я запропоную ще

MoonWolves

Козак
26 Лют 2025
40
Є декілька нюансів, які наразі не вирішуються це атмосфера ринка, на якому люди спілкуються, а також проводять час разом. При цьому на ринку є можливість зменшити вартість автомобіля. Серед мінусів купівлі через маркетплейс, це неможливість зв'язатися з гравцем, у той час коли ти у мережі, я думаю це потрібно вирішувати через повідомлення в Telegram'і

Demian Humanis

Нульовий Пацієнт
Лідер
19 Тра 2025
111
Є декілька нюансів, які наразі не вирішуються це атмосфера ринка, на якому люди спілкуються, а також проводять час разом. При цьому на ринку є можливість зменшити вартість автомобіля. Серед мінусів купівлі через маркетплейс, це неможливість зв'язатися з гравцем, у той час коли ти у мережі, я думаю це потрібно вирішувати через повідомлення в Telegram'і
Дякую за коментар.
Внесу зміни в пост, також якщо варіант буде з будівлею обраний, то в ній гравці і надалі зможуть разом проводити час, що ніяк не повпливає на атмосферу, просто будуть в паралельному світі що не нагружатиме основний світ(це виключно моя думка)

Угорі