Ласкаво просимо на UKRAINE GTA 5!

Зареєструйтесь, щоб мати змогу створити тему.

SignUp Now!

Очікування Тема: Перегляд депозиту та плати за парковку.

VladBoyco

Козак
30 Лис 2025
8
Noxx, хочу звернути увагу на дві проблеми з економікою сервера: дохідність депозиту та нарахування плати за парковку під час офлайну.
Щодо депозиту. Раніше я міг покласти 7 млн, відіграти 60 paydays, повернути свої 7 млн і отримати ще 3,5 млн прибутку. Зараз за тих самих умов я отримую лише 1 млн прибутку.
Тобто кількість необхідних paydays залишилася, сума вкладення залишилася, але винагорода зменшилася у 3,5 раза.
При цьому я не просто граю на сервері — я ще й самостійно доначу. Тому логічне питання: який сенс для гравця заморожувати 7 млн на 60 paydays, якщо фінансова віддача стала настільки низькою?
Депозит має бути механікою, яка стимулює гравця зберігати гроші на сервері та вкладати їх у внутрішню економіку. Якщо винагорода за це суттєво зменшується, стимул користуватися депозитом також зникає.
Тепер щодо парковки.
Я не можу регулярно перебувати онлайн через службу та відрядження. Я можу бути відсутнім у грі місяць або два, а після повернення отримати значну суму за парковку за весь період, коли я фактично не користувався сервером.
Наприклад, після тривалої відсутності це може бути 400–500 або навіть 1000 доларів. При цьому за час моєї відсутності я не отримував зарплату, не фармив гроші та взагалі не користувався ігровою економікою.
Виходить, що система створює витрати навіть тоді, коли гравець не має можливості грати.
Я не виступаю проти самої плати за парковку. Якщо гравець активно користується автомобілем і перебуває на сервері — це нормальна ігрова механіка. Питання саме в тому, чому ця плата продовжує накопичуватися під час тривалої відсутності гравця.
На мою думку, тут потрібен баланс, наприклад:
не нараховувати плату за парковку під час тривалого офлайну;
встановити максимальний ліміт накопичення;
або запровадити період, після якого нарахування припиняється.
Зараз ці дві механіки працюють у комплексі не на користь гравця: депозит дає значно меншу винагороду, а під час відсутності продовжують накопичуватися витрати.
Я не пропоную зробити економіку надто легкою. Я пропоную зробити її логічною.
Прошу адміністрацію переглянути дохідність депозиту та механіку нарахування парковки під час офлайну. Якщо мета — підтримувати активність гравців і здорову економіку сервера, нинішні умови потребують коригування.

Угорі